< vissza

Tényleg azzal randizol, akivel leveleztél?

Regisztráltál a társkeresőn, megalkottad az adatlapodat, szeretnéd, ha ez mások számára is szimpatikus és tetszetős lenne…. Nem vagy ezzel egyedül! Mások is ugyanígy igyekeznek pozitív és mások számára vonzó tulajdonságokat írni, olyan profilképet feltölteni, ami előnyös oldalukról mutatja be őket. A szimpátia felébresztése, az, hogy mások számára vonzók és érdekesek legyünk, s ezzel az igaz szerelmet bevonzzuk: bizony nem egyszerű feladat! Nagy a kísértés, hogy szépítsünk kicsit a dolgokon, és photosoppoljuk kicsit a bemutatkozónkat.


Te mennyire vagy őszinte ebben? Biztos, hogy csak olyan hobbikat írsz be, amiket tényleg űzöl? Kozmetikázod kicsit az életkorodat, súlyodat?  Netán csalóka a profilképed? Még csak épp szakítófélben vagy de már szingliként regisztrálsz?


Reméljük, te nem teszel ilyesmit, de tudnod kell, hogy nem mindenki teljesen őszinte az interneten. Az igaz szerelmet megtalálni, ha csak nem vagy kifejezetten az égiek kegyeltje, nem egyszerű dolog. De: a hosszú távú kapcsolatok alapja – legyen az barátság vagy szerelem - mindig az őszinteség.


Légy őszinte, ez az első lépés. Másodiknak pedig jó, ha tudsz a sorok közt olvasni!


Sorra vesszük, mik a leggyakoribb ferdítések a társkereső oldalakon és hol érdemes résen lenned!


Profilkép:


 Nem csak a hölgyek, az urak is hajlamosak arra, hogy egy akár sok évvel ezelőtt készült, jól sikerült fotót használjanak profilképnek. Érdemes rákérdezni, mikori a kép. Extrémebb verzió, mikor valaki nem is a saját fotóját használja, hanem egy megnyerő külsejű modell vagy ismerős fotójával próbál ismerkedni. Nem tudni, vajon az illető mit vár ettől, mikor szemtől szembe találkozásra kerül a sor, hiszen úgysem fog addigra sem úgy kinézni.


Sokkal valószínűbb, hogy tényleg az van a képen, akivel levelezel, ha több fénykép van feltöltve, melyekről tisztán felismerhető különböző szögekből, különböző élethelyzetekben, hogy ugyanazt a személyt ábrázolják.


Nézzünk egy megtörtént esetet:


 „A képek alapján kellemes, érett férfi benyomását keltette, sokat leveleztünk, aztán megbeszéltük, hogy élőben is találkozunk. A munkahelye közelében beszéltünk meg randit. Hangosan kalapált a szívem, amikor egy-egy férfi elballagott mellettem...  Aztán egyszer csak elkezdett közeledni felém egy papucsos, ufó-szemüveges, kócos, ápolatlan majomszerű lény, aki köszönőviszonyban sem volt a képen látott férfival. Fogat mosni szemmel láthatóan nem szokott, körmeit csonkig rágta, Hawaii-inge mocskos volt és maszatos... egyszóval tényleg szívfacsaró volt. Megkérdeztem tőle, hogy hova rejtette azt a Gábort, aki a képeken szerepel. Mire azt mondta, hogy ő az, csak 8 évvel idősebb kivitelben”.”Lakóhely:


Sokan, ha egy kisebb településen élnek, a közeli várost vagy a munkahelyüket adják meg lakóhelyként. Ez egyfelől logikus, hisz egy kis faluról a többi párkereső valószínűleg nem tudja, hol is van. Vagy csak nem szeretnék, ha egy másik társkereső a falujukból azonnal rájuk találna. Ennyi talán még belefér. :)


Súly, magasság, életkor:


A legtöbb ferdítés talán ebben a kategóriában lelhető fel. Nemzetközi statisztikák szerint a társkereső hölgyek előszeretettel faragnak le regisztrációkor a testsúlyukból, míg az urak szeretik pár cm-rel megtoldani a magasságukat.


Kellemetlen helyzet, ha egy hölgy fontosnak érzi, hogy párja minimum ugyanolyan magas legyen, mint ő, és a találkozón megjelenik egy úr, aki egy fejjel alacsonyabb nála. Pedig a megadott adatok szerint daliásabb volt az illető.
 

Több évvel azelőtti illetve trükkösen fotózott profilkép pedig lehet, hogy nem is sejteti, hogy egy adott hölgy (vagy akár úr) bizony 20 kg-mal nehezebb már, mint ami az adatlapján meg van adva.

Ezzel nemcsak nyilvánvaló, hogy az ismerkedést egy hazugsággal indították, hanem a másik fél elvárásainak már egy adott pontban biztosan nem felel meg a társkereső partner.


Ilyen esetekben, aki füllentett, abban reménykedik, hogy majd a belső értékei elvarázsolják a másik felet. Viszont az első benyomás pozitív hatását már alapból nem sikerült kiváltaniuk, így a randi kezdetekor már rögtön hátránnyal indulnak.


Életkor tekintetében mindkét nem szereti fiatalabbnak vallani magát, hátha így kapósabb lesz. Szívesen megnézném, mi játszódik le a fejekben az első találkozáskor, ahol mindkét partner letagadott mondjuk tíz évet az adatlapján az életkorából. :)


Hobbik:


Sajnos Magyarország még mindig a mozgásszegény életmódról híres. A társkereső portálok mégis tele vannak sportos, sportkedvelő, természetjáró illetve extrémsportoló tagokkal. Érdemes azért feltenni e témában is pár keresztkérdést az illetőnek, nehogy abba a hibába essünk, hogy elábrándozunk azon, milyen jókat fogunk együtt reggelente kocogni, míg aztán az illetőről kiderül, hogy maximum a képernyő előtt sportkedvelő, egy sörrel a kezében.


Ha egyik közös hobbitok valamilyen sportág, és esetleg az lenne az első randitokon a program, akkor ez a turpisság hamar kiderülhet.


De reméljük, hogy a sportos társkeresők megtalálják egymást. Ha pedig más közös hobbitok van, abban a jövőben mindkettőtök duplán örömét leli majd: hisz együtt csinálhatjátok!


Párkapcsolat:


Ez talán a legingoványosabb és legfájóbb terület. Sajnos vannak, akik ugyan kapcsolatban, netán házasságban élnek, mégis keresgélnek valami újat is. Ezzel akkor nincs gond, ha nyitott kapcsolatban élnek, és erről a párjuk is tud, illetve a harmadik (negyedik) fél is tájékoztatva van erről.


 De ez az esetek igen kis százalékában van így, nem igaz? Így fordulhatott elő ez a szituáció egy első randin… amiből második már természetesen nem lett:


„A srác elvitt egy kézilabdameccsre, majd a meccs felénél kiderült, hogy az egyik játékos valójában a felesége, mivel véletlenül elordította magát, hogy ’szép volt, kicsim!’. Azóta sem térek magamhoz…”


Társkereső weboldalunk célja nem az, hogy komolytalan felhasználóknak adjon teret, hanem segítséget szeretnénk nyújtani az Igaz Szerelem megtalálásához. Ha pedig a kiszemeltednek olyan hobbija van, amit még nem próbáltál, de érdekel, máris van egy remek új beszédtémátok az első randira. Vagy akár ki is próbálhatod rögtön, az Ő segítségével.


A biztonságod a legfontosabb:


Kiderülhet az is, hogy a kedves, rendes levelezőpartnereddel valójában odafönt nem stimmel valami és előfordul, hogy ez csak a találkozáskor derül ki.


Mit tehetsz, hogy ezt megelőzd?


Utánanézhetsz az ismert közösségi oldalakon a profiljának, megnézheted a hozzászólásait egye témákhoz, ha pedig van közös ismerősötök – kicsi a világ manapság – akkor rá is kérdezhetsz nála, hogy mennyire ismeri a kiszemeltet, mi a véleménye róla. Persze ne adj kizárólag erre, hisz bármilyen okból lehet elfogult vele kapcsolatban, akár pozitív, akár negatív irányban. De egy irányvonalat azért kaphatsz tőle. Ezenkívül hallgass a megérzéseidre!


Első randi helyszínéül ne fogadj el olyan javaslatot, ahol csak ketten vagytok. Kietlen park, erdei séta, lakatlan környéken kerékpározás, vacsorázás nála otthon ebben a szakaszban még nem ajánlatos. Jobb, ha olyan helyen vagytok, ahonnan könnyen tudsz szabadulni, ha kellemetlenné válik a helyzet.


Ez nem azt jelenti, hogy tartanod kéne az ismerkedéstől, csak vedd észre az intő jeleket, ha vannak. 


Hisszük hogy az egymáshoz való emberek egy idő után megtalálják egymást és ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, bizony új embereket kell megismerni. Nem valószínű, hogy elsőre kifogod a Nagy Ő-t: persze ez is előfordulhat, mi csak örülnénk ennek!  A levelezés és randizás során megismerhetsz olyan társkeresőket is, akikkel ha nem is stimmel a kémia, de kiderül, hogy van olyan közös hobbitok, amit aztán együtt űzhettek: lehet, hogy partnert találsz kora reggeli kocogáshoz, vagy valakit, akivel eljárhatsz színházba, nyelvtanfolyamra, esetleg valakit, akivel együtt rajonghattok a különleges ételekért vagy közösen sétáltathattok kutyát. Minden lehetséges! :)


Jó randizást kívánunk Nektek és drukkolunk, hogy mindenki olyan társkereső partnerekkel találkozzon, amilyenekkel tényleg szeretne!