< vissza

Sikerrel az első randin – tippek és trükkök, hogy jól vedd az akadályokat!

Ha először veszed rá magad az internetes társkeresésre, akkor biztos jól jön egy kis mentőöv. Ha pedig sokadszorra, akkor megpróbálunk segíteni, hogy sokáig ne kelljen első randiznod. :)


Találtál olyan társkeresőt az oldalunkon, aki végre igazán szimpatikus? És úgy veszed észre, hogy ez az érzés kölcsönös? Túl vagytok néhány átcsetelt napon és estén, alig várjátok, hogy pittyenjen a telefonotok, hogy új üzenet érkezett? Úgy érzed, végre megvan valakivel az a bizonyos közös hullámhossz, amit kerestél?
Akkor nincs más hátra, bizony össze kell szedni a bátorságod, és ideje személyesen is találkozni. Ez bizony az Első Randi!
Teljesen normális, ha tartasz egy kicsit az egésztől, de egyúttal epedve várod is. Persze egy randin már kettőn áll a vásár, de ha testben és lélekben is jól felkészülsz, akkor részedről a hibalehetőségek nagy részét már ki is szűrted. Próbáld könnyedén venni a dolgokat: semmi baj nincs ha élőben mégsem stimmel a kémia, lehet, hogy te nem fogsz neki tetszeni, lehet, hogy  ő nem tetszik majd neked…. Ez nem azt jelenti, hogy valamelyikőtök nem elég értékes ember, csak annyi, hogy nem egymást keresitek. Akkor jöhet a következő.  De persze induljunk ki abból, hogy stimmel az a kémia.:)
Senki nem mondta, hogy a társkeresés egyszerű, de adunk néhány tippet.
A leggyakrabban felmerülő kérdéseket vesszük sorra:


Hol legyen a randi?

 

Kávézó, étterem, mozi vagy egyéb? Közös hobby helyszíne?Előnyök és hátrányok:


Kávézó: egy kellemes beszélgetés gőzölgő capuccino mellett, esetleg egy finom süteménnyel társítva kellemes, stresszmentes élménynek ígérkezik. Ha úgy gondolod, hogy biztos nem fogytok majd ki a témákból, akkor ez egy jó választás. Ha viszont túlságosan zavarban vagytok mindketten, vagy hirtelen nem tudjátok, miről is beszélgessetek, hisz szégyenlősebbek vagytok élőben mint cseten, akkor beállhat egy kis kínos csönd. Ha előre kigondolod, milyen témákról szeretnéd a másikat kérdezni, az segít ezt megelőzni. 
Ha a statisztikáknak hinni lehet, a legtöbb társkereső ezt választja első randi helyszínéül.


Étterem: Gyertyafény, egy pohár bor, finom ételek: ez nem csak a filmekben jó választás: a társkeresők körében örök klasszikus. Ahhoz azonban, hogy jól válasszatok helyszínt, mg kell tudni a másikról, milyen ételeket kedvel és persze előre lefixálni, hol legyen a randi, hogy megfelelő legyen az öltözet is. Ha a férfi választ éttermet, egyelőre a meglepetés helyszínt hagyja későbbre.
Buktatók: ha ideges vagy, maximum egy pohár borral vagy egyéb itallal próbáld csillapítani, ne többel: ha túllősz a célon ugyanis, akkor nem valószínű, hogy lesz második randi. A legjobb, ha csak akkor iszol alkoholos italt, ha a partnered is azt választ. Ha ő marad az üdítőnél, akkor illendőbb, ha te is valami könnyű frissítőt fogyasztasz.


Mozi: Egymás megismerésére első ránézésre talán nem annyira alkalmas, de ebből is sülhet ki jó dolog. Fontos, hogy közösen válasszatok filmet, és ebben mindkét fél legyen tekintettel a másik igényeire. Próbáljatok valami arany középutat találni. Jó lehet, ha nem csak úgy beestek a filmkezdetre, esetleg előtte egy rövid közös séta a moziig vagy egy kávé még férjen bele, film után pedig már plusz egy közös téma adott, egy pohár ital vagy egy könnyű vacsora mellett ki lehet tárgyalni a film történéseit is.


Közös hobby: biztos szóba került már köztetek, ki mit csinál a szabadidejében. Valami szabadtéri sport jó választás lehet, ha szép az idő: tenisz, kerékpározás, esetleg egy séta a parkban. Ha van kutyátok, és mindkettőtöké jólnevelt, közös sétáltatás is szóba jöhet, közben egy finom kávéval vagy fagyizással kiegészítve. Télen persze kicsit szűkebb a lehetőség ebben, de az igazán találékony társkeresők biztos találnak megoldást ekkor is.
Ha mindketten szívesen túráztok, azért inkább azt javaslom, ne kettesben induljatok neki, inkább csatlakozzatok egy szervezett túrához. A lányok védelmében: lehet, hogy nem tanácsos a vadonban egyedül maradni olyannal, akit akkor látsz először élőben. És szervezett túrán el sem tévedhettek.


Érkezés:


Igyekezz pontos lenni. Férfiakra és nőkre egyaránt vonatkozik ez: hiszen egy állásinterjúról sem késnél, ugye?  A pontosság is nagyban hozzájárul, hogy a másik félnek jó benyomásai legyenek rólad már az első találkozáskor.
Ha valamilyen katasztrófa folytán mégis késni fogsz, hívd fel vagy küldj neki üzenetet. Senki nem szeret bizonytalanságban várakozni, hogy tényleg eljön-e a randevúra a másik fél, vagy mennyi idő még, míg kicsit csúszik a program. A barátaidnak is odaszólsz, ha késel, nem igaz?


Mennyi ideig tartson? 


Elő beszélgetésnek, pláne ha kávézó vagy étterem a program, akkor kb. egy óra optimális lehet. Ha kötöttebb programra mentek, pl. mozi vagy túra, akkor nyilván az fogja meghatározni. Mindkét eshetőséget be kell kalkulálni: ha mégsem vagytok igazán szimpatikusak egymásnak, el lehessen búcsúzni úgy, hogy egyikőtök se kerüljön kellemetlen helyzetbe, ha előbb véget vetne a találkozónak. Ha pedig nagyon jól érzitek magatokat egymás társaságában és van még időtök aznap, akkor ki lehessen bővíteni a programot.:)


Mit vegyél fel?


Alkalomhoz és személyiségedhez illően.:) Nyilván, ha inkább sportos vagy, ne most próbálj szexis amazon felszerelésben megjelenni, de legyél azért valamennyire elegáns. Ez a férfiakra is érvényes: ízléses, kényelmes, tiszta és azért divatos is legyél. Adjátok meg a ruházat kiválasztásával is egymásnak a tiszteletet.
A társkereső oldalon való csetelés során már megismerhetted kissé a másikat, talán azt is megbeszéltétek, a másik nemnél kinek melyik stílus tetszik. Alkalmazkodhatsz kicsit ehhez is, de a lényeg, hogy olyan ruhában jelenj meg, amiben te is vonzónak érzed magad, ami illik hozzád és nem árt, ha kényelmes is.
Nem kell pánikban elrohanni rögtön vásárolni, biztos van a szekrényedben olyan, ami megfelel az alkalomra.


Hogyan viselkedj?

 
Légy önmagad! Előbb-utóbb úgyis kiderülne, hogy az első randikon szerepet játszottál. Hisz azt szeretnéd, ha önmagadért szeretnének, nem igaz? Ha a társkeresés számodra nem csak pár napra szól, akkor az őszinteség pláne sokkal jobb választás.
Figyelj a másikra, érdeklődj. Ne csak te beszélj, de azzal se hozd őt zavarba, hogy csak hallgatsz és neki kell folyamatosan téged szórakoztatni. Tegyél fel kérdéseket, folytassátok a laza csetelős beszélgetést élőben! Biztos van jó pár téma, amit csak félig beszéltetek meg.
Ha lehet, ne beszéljetek az exekről, vagy ha igen, pár szóban bőven elég. Ez a ti találkozásotok, a ti első randitok, ez az alkalom csakis rólatok szól.
Nem ajánlatos a rózsaszín felhőkbe sem rögtön beleugrani: házasság, ki hány gyereket szeretne, mik a kívánságai, enni pénzt keressen a partnere… ezek szintén tabuk, ha szeretnél második randit is!
Mesélhetsz humoros sztorikat a múltadból, vagy beszélj a hobbidról, kérdezd persze őt is erről, kedvenc ételekről, filmekről, arról, hogy tervezi a hét további részét vagy mit szokott csinálni hétvégenként.
A telefont pedig tedd el, a legjobb, ha le is némítod. Tiszteletlenségre utal, ha az üzeneteidet lesed ahelyett, hogy a partneredre figyelnél: mit várhatna el később, ha már az első találkozáskor sem tudsz száz százalékban rá összpontosítani?
A mosoly mindig jó ajándék: ha kellemesnek találod a partneredet, a találkozásotokat, ne fukarkodj vele! Hihetetlen, de igaz: ha mosolyogsz, azzal nem csak partneredet deríted jobb kedvre, hanem saját testtartásod, kisugárzásod is pozitívan változik. Így lesz igaz a régi mondás: „Mosolyogj, és a világ is visszamosolyog rád.”
Laza, vidám társaságban mindenki jól érzi magát, míg a pesszimista, negatív beállítottság igencsak riasztóan tud hatni.


Ki fizet?


Első randin talán a legjobb, ha mindegyik fél fizeti a maga részét, ha nem sikerült olyan jól és valószínű, hogy nem lesz több találkozás, akkor mindenképp. A férfi persze lehet előzékeny ettől függetlenül és felajánlhatja, hogy meghívta a lányt.


Ha ezeket a tanácsokat kicsit átgondolod, és elképzeled hozzá, hogy te milyen randipartnert kívánnál magadnak, és igyekszel aszerint cselekedni te is, akkor nagy eséllyel mindent megtettél azért, hogy sikeres legyen az első találkozás és társkeresőkből szerelmespárrá váljatok!

Legyen mindkettőtöknek pozitív élmény az első beszélgetés élőben, és drukkolunk, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnétek!