< vissza

Randi tanácsok!

Hol találkozzunk? Mit vegyek fel? Mi van, ha nem tetszem neki? Lehet, nem kellene elmennem?


Randi-tanácsok!

Az első Randira mindannyian lázas izgalommal, vegyes érzésekkel készülünk egy különleges élmény reményében, de persze mindig másképpen történik, mint ahogyan elképzeltük! A szimpátia nagy részét úgyis a kémia dönti el, ám van néhány hiba, mely felülírhatja a vonzalmat.


Íme, néhány tipp, mely segíthet:


Hol találkozzunk? Mit vegyek fel? Mi van, ha nem tetszem neki? Lehet, nem kellene elmennem? 


 Első alkalommal tanácsos mindig nyilvános helyen találkozni, például egy park, kávézó, étterem, vidámpark, élő show, gokart pálya, bowling center, akár egy koncert is jó választás. Így védve vagy, s a „lelépés” esélye is mindkettőtök számára nyitott! Ha szimpatikus és nem akarsz elrohanni, már az első öt percben, a bolhapiac egyedi atmoszférája is szórakoztató lehet. A különböző árukészletek széles választéka elősegítheti a fesztelen kommunikáció fenntartását.


 Megjelenés - Elsődleges szempont az ápolt külső, de öltözz kényelmesen. Olyan ruhákat vegyél fel, amiben jól érzed magad, ami tükrözi a személyiséged. Fordíts figyelmet a ruhák színeire is, hisz a jól megválasztott színek eleganciát, stílust kölcsönöznek a legegyszerűbb öltözeteknek is. Ne használj erős és kellemetlen illatú parfümöket sem!


 Semmiképp ne akard lenyűgözni partnered! Minden ember a másik valódi énjére kíváncsi, ne színészkedj, ne akarj megfelelni. Egyszerűen csak légy természetes! Gyakran a hibáink tesznek vonzóvá minket!


Ne árulj el rögtön mindent magadról! Beszélj arról, amit szeretsz, ami érdekel, de a lakcímedet, egyéb adataid tartsd titokban. A szüleidnek, vagy a barátaidnak se akard bemutatni. A személyes kérdések is riasztók

lehetnek, kerüld őket. Ne feledd, nem állásinterjún vagy és nem is kihallgatáson.


 Ne nyomozz utána a neten. Hagyatkozz a belső megérzéseidre. A telefonodat hagyd a táskában, csak rá figyelj. Bár a beszélgetés kulcsfontosságú, de kerüld a régi kapcsolatok kitárgyalását - a gyerekek, a házasság, a szex, az egészségügyi problémák, az adósságok, kölcsönök kérdései nem illenek egy randevú könnyed csevegési témáiba. Igazán tartalmas eszmecsere alakulhat ki a hobbykról, hiszen lelkesedésünk tárgyáról mindig őszinte nyitottsággal és szívesen beszélünk. 
 Testbeszéd. A legtöbb információ inkább a testbeszéden, nem pedig szavakon keresztül jut el hozzánk. A zárt karok és lábak fizikai akadályt szimbolizálnak, mely azt jelenti: „zárva vagyok!” Ne kerüld a tekintetét, nézz bátran a szemébe, ezzel azt üzened, hogy nyitott vagy, és érdeklődsz iránta.


 Légy pozitív! Nincs megnyugtatóbb, egy valódi mosolynál. Ha pozitív hozzáállással indulsz egy randevúra, nagy eséllyel nem csak te, hanem a partnered is jól fogja érezni magát!


 Számla kérdése. Az első találkozás általános etikettje szerint a számlát közösen illik rendezni, de ha a partnered ragaszkodik a fizetéshez, akkor fogadd el ezt a kedves gesztust, amit később viszonozhatsz egy apró ajándékkal, vagy figyelmességgel.