< vissza

Mit vegyek fel? És a kezdetek…

Sor kerül végre az első randira? Biztosak vagyunk benne, hogy izgatottan várod, míg eljön a várva várt időpont, egy sor kérdés, kétség motoszkál benned. Ha nő vagy, akkor pláne, de ha férfi, akkor is igen kiemelkedő helyet foglal el ezek között: Milyen ruhát vegyek fel?


Ebben a cikkben próbálunk eligazítani téged a ruházkodás és a stílusok útvesztőiben. Nem csak az első találkozásra, hanem a további hétköznapokra is.


Sajnos vagy nem sajnos, de társkeresés, illetve az azonnali szimpátia kialakulásában, kialakításában fontos szerepet játszik az öltözködésünk. Valahogy tudat alatt is vonzódunk ahhoz, aki hasonló stílusban, színösszeállításban érzi jól magát, mint mi: ha mi inkább a visszafogottabb stílust kedveljük, valószínűleg nem fogjuk hosszú távon annyira komfortosan érezni magunkat olyan ember mellett, aki rikító színekben, feltűnően öltözködik. Neki valószínűleg a személyisége is nagyon eltér a miénktől. Kivételek persze mindig vannak!


Egy viszont biztos: ha valaki szerintünk jól, ízlésesen öltözködik és mindenekelőtt ápolt, azzal szívesen mutatkozunk együtt társaságban is. Normális esetben ebben nem a méregdrága, márkás ruhák játsszák a főszerepet. Ha nincs nagy vagyonod, akkor is össze tudod válogatni jól a ruhatáradat!


Nézzük akkor először az első randit:


Társkereséskor az első találkozás, az első pillantás szemtől szembe sorsdöntő fontosságú, ezt kár tagadni. Nyilvánvaló, hogy el szeretnénk bűvölni a másik felet és főleg nőként nehéz megállni, hogy ne vigyük túlzásba a dolgot:  hogy ne tegyünk fel túl sok sminket vagy épp ne előtte rohanjunk fodrászhoz valami teljesen új, dögös frizurát csináltatni, meg még a műkörmöshöz is beugrani valami szép alkotásra, akkor is, ha még sosem volt műkörmünk.


Ne most akarj változtatni a stílusodon! Pár találkozás után úgyis kiderülne, hogy a hétköznapokban teljesen más a ruhatárad.


Olyan öltözéket válassz, ami hozzájárul az alkalom különlegességéhez, de illik a stílusodhoz és mindenekelőtt: jól érzed magad benne! Biztos van a szekrényedben egy-két kedvenc darab, amit szívesen viselsz és jól is ál rajtad. Kis kiegészítőkkel feldobhatod, ha ettől magabiztosabbnak érzed magad. A cél, hogy elismerést válts ki a másik félből, te viszont annyira természetesen érezd magad benne, hogy találkozáskor akár el is tudj feledkezni arról, mit is viselsz és az vajon most hogy áll rajtad: tudj zavartalanul társkereső partneredre koncentrálni!


A klasszikus elegancia általában mindkét nemnek tetszik első találkozáskor. Válassz színben és stílusban egymásoz illő darabokat és persze hozzáillő cipőt. Hogy trendi is légy, az idei divatszíneket is bevetheted: rózsaszín, barackszín és halvány lila pasztelles árnyalatai, királykék és tengerészkék, paradicsompiros valamint a mustársárga és a lila.


Férfiak se féljenek a rózsaszíntől: halvány pasztell ing és férfias nadrág elegáns kombinációt eredményez. Ami még divatos: a csíkos minta – mely mint tudjuk, mindenkinek előnyös  lehet a csíkok irányától függően - , és a fehér szín.


Férfiaknál most is menő a vintage stílus: ha találsz otthon valami tetszetős kiegészítőt, napszemüveget, órát, egyebet, vesd be nyugodtan: a 60-70-80-as évek darabjai most újra nyerők!


Ha inget választasz, a kubai gallér az idei trend! A klasszikusan szétnyíló nyakú ing pedig keskeny vállú férfiaknak is előnyös, hisz optikailag szélesíti azt.

A cipő kiválasztásakor is érdemes figyelni az idei divatot: a sneakerek mindkét nemnél népszerűek, visszatükrözik a 90-es évek divatját. Szinte bármihez illik, legyen az sportosabb farmer vagy elegánsabb nadrág, és többféle stílusú szoknyához is bátran viselheted.  Előnye, hogy nagyon kényelmes, így ha a kávézóban vagy étteremben még ne fogytatok ki a beszédtémából, és jöhet egy séta a parkban: nem lesz akadálya, hogy tűsarkúban tipegsz. A hölgyek ezenkívül bokapántos szandálokban hódíthatnak idén nyáron, alacsony vagy magas sarokkal, ízléstől függően.


Akármilyen ruhát is választasz, ami a legfontosabb: légy jól ápolt. Uraknál friss borotválkozás vagy trendi borosta, mindkét félnél friss lehelet és tiszta, ápol kezek. Az illatfelhővel is vigyázni kell: egyik társkereső félnél sem nyerő, ha túl sokra sikerül az adagolás! Sikkes, természetes öltözet és külső, ízléses, nem túl harsány kiegészítők: ez a legjobb választás!


Ha pedig mindezek ellenére sem tudsz dönteni, mit is vegyél fel, hívj segítségül egy olyan barátot, akinek az ízlésében megbízol. Több szem többet lát és társaságban vidámabb is a készülődés!


Ha a ruhával már megvagy, jöhet a találkozás!


Ehhez is adunk néhány tanácsot, hogy kevésbé legyetek zavarban és ne legyen döcögős a társalgás.


Köszönésnél jó, ha egy kicsit visszafogott vagy és nem rontasz ajtóstul a házba.


Férfiaknak jó tanács: keress valamit a partnereden, amit megdicsérhetsz: a kedves mosolyát, a csinos öltözékét vagy a kellemes hangját. Ettől rögtön harmonikusabban indulhat a társalgás. Vigyázz azonban, hogy ez a kis bók ne valamilyen szexista megjegyzés legyen, amit a lány rossz néven vehet.


A férfi legyen udvarias, adja meg a nőnek a tiszteletet: engedje előre az ajtón, segítse le a kabátját, húzza ki neki a széket, nyújtsa neki az étlapot: a nő pedig ezt fogadja illendően. 


Ha az első pillanatokban nem sok minden jut eszébe a társkereső párnak, ez teljesen normális, ez a kezdeti izgalom alábbhagy lassan, ahogy szokjátok egymás látványát és társaságát.


Hogy ezt könnyebben áthidaljátok, adunk néhány témát, amiből kialakíthatjátok az első beszélgetést.


Időjárás: most biztos azt gondolod, hagyjunk már ezzel, ez elég lerágott csont, különben is, ez csak az angolokat izgatja. Elő látásra így is van, de ha ügyesen csinálod, ez egy semleges kezdet, amivel hamar át lehet térni egyéb témákra, kedvenc időtöltésre, hobbikra… Megkérdezheted tőle, melyik a kedvenc évszaka, szívesebben tölti-e a szabadban az időt tavasszal vagy nyáron, mi a kedvenc úti célja, és hogy inkább a forró tengerpartot vagy a hűvös hegyvidéket kedveli.


Filmek, zene: milyen filmeket szeret, inkább moziban vagy otthon nézi meg, mely zenekarok a kedvencei, melyik volt a legnagyobb koncertélménye…


Hobbik: a legtöbb embernek van hobbija és szeret is beszélni róla, ez mindig jó témafelvetés. Hátha találtok egyezést és már meg is van a következő közös program!


Munka és szakma: ez is érdekes lehet mindkettőtöknek, persze ne vigyük túlzásba: a munkahelyi pletykák vagy a főnökről panaszkodás nem biztos, hogy érdekli a másikat. Megkérdezheted, mit szeret legjobban a munkájában, az lett-e a foglalkozása, amiről gyerekkorában álmodozott, hogy szeretne-e változtatni, mik a tervei a közeljövőben?
Amilyen témákat mindenképp kerülj el:


Exek: akár sírsz utána, akár nem, annak vége. Ez pedig most egy új kezdet. Új ismeretséged biztos nem szeretné a régi kapcsolatok problémáit hallgatni vagy az áradozásodat arról, milyen remek társ volt az elődje vagy hogy merre jártatok fantasztikus nyaralások alkalmával.


Munkahelyi, pénzügyi gondok: ez nem egy vadidegenre tartozik, ugye? Úgysem tud vele mit kezdeni, hisz nem ismeri a kollégáidat, főnöködet, meg még tulajdonképpen téged sem. Így hogy dönthetné el, kinek van igaza? 


Problémák a szomszéddal, családdal: csak ismételni tudnám az előző pontot.


Szex: hogy ki mit szeret az ágyban, ezt is jobb, ha későbbre hagyjátok, kivéve, ha csak ennyit szeretnétek egymástól.

De a legfontosabb: vidám, pozitív beszélgetés legyen ez mindkettőtöknek. Egyik társkereső fél se csapjon át hosszú monológba, hallgassátok érdeklődve a másikat, figyeljetek arra , hogy egyensúlyban legyen a beszélgetés. A mosoly, a kedvesség, a figyelmesség mindennél többet ér.


Az okostelefonodat pedig süllyeszd a táskád mélyére! Biztos nem szerzel jó pontot azzal, ha a barátaid üzeneteire válaszolgatsz, míg frissen megismert társkereső partnered a kávéját kavargatva unatkozik és várja, hogy befejezd.


Kellemes találkozást kívánunk Nektek és remélem, ezzel a cikkel hozzájárultunk kicsit ahhoz, hogy majd mindketten alig várjátok a következő találkozást egymással!