< vissza

Mit tesznek a nők, amikor féltékenyek

A féltékenység egy természetes érzés, melyet minden ember megtapasztalt már.

Mit tesznek a nők, amikor féltékenyek


A féltékenység egy természetes érzés, melyet minden ember megtapasztalt már. Általánosságban elmondható, ha szeretünk valakit, akkor kizárólagosan birtokolni akarjuk és féltékenyek leszünk, ha valaki más is megpróbál behatolni a területünkre.


A féltékenység az önmagunkba vetett bizalom hiánya.


Ám a legtöbb nő számára ez nem számít negatív dolognak, egyszerűen csak félnek attól, hogy elveszítik a szeretett férfit.

A féltékenység arra ösztönzi őket, hogy akaratlanul olyan dolgokat tegyenek, melyeket egyébként nem tennének. Íme, néhány ezek közül:


Irracionálisak


A nők szeretik elrejteni érzéseiket, így a férfiaknak elképzelésük sincs, miért viselkednek hirtelen olyan furcsán. Általában, amikor egy nő féltékenysége legmélyebb pontjára süllyed, illogikus és kétértelmű válaszokat fog adni a legegyszerűbb kérdésekre is.
Hirtelen változó hangulat


A nőkre alapvetően jellemző a hangulatingadozás, de egészen más, amikor mindezt a féltékenység váltja ki. Hangulata feltűnően megváltozik és kiszámíthatatlanul kezd viselkedni, amikor megpróbálsz flörtölni vagy beszélgetni egy másik nővel. 


Nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagy téged


Egy másik jele annak, hogy féltékeny, amikor minden látható ok nélkül keresztülnéz rajtad. Jó sok erőfeszítésedbe fog kerülni, hogy ismét szóba álljon veled. Ilyenkor azt várja, hogy megerősítsd vonzalmadat, hogy bebizonyítsd, még mindig ő a legfontosabb számodra.


Más férfiakkal flörtölget


Ha egy nő úgy érzi, nem figyelsz rá eléggé, azonnali tesztelgetésbe kezd. Megpróbálja magára vonni a fegyelmedet azzal, hogy más férfiakkal nagyon kedvesen és csábítóan viselkedik. Ezt azért teszi, hogy lássa, féltékeny leszel e! Ha igen, meg fog nyugodni, hogy még mindig szereteted és ismét a régi lesz.


Más férfiakról beszél


Más férfiak megemlítése előtted kétségtelenül a féltékenység jele. Ha a nők féltékenyek, féltékennyé akarnak tenni téged is, mert tudni akarják, hogyan fogsz reagálni, ha elismerően beszélnek előtted, egy másik férfiról.
Szexi fotók mutogatása


Amikor a nők féltékenyek, hirtelen égető szükségét érzik annak, hogy megosszanak magukról pár előnyös fotót. Nagy valószínűséggel ezek között a fotók között megtalálható lesz egy edzőtermi felvétel is, vagy egy medence melletti, ahol apró fürdőruhát visel, majd valahogyan a tudomásodra hozza, hogy milyen sok lájkot és dicséretet kapott a többi férfitól. Titokban azt reméli, hogy féltékenységedben azonnal töröltetni fogod vele a fotókat.


Negatív megjegyzések a csinosabb nőkről


Természetesen féltékeny a többi nőre, ezért sohasem fog pozitív dolgokat mondani róluk. Ha nem talál negatív pletykát az aktuális célpontról, akkor gyorsan kreál egyet, például; „ez a nő folyton cserélgette a barátait az egyetemen, sőt szájszaga is volt, ezért nem szerették a fiúk.”


Telefon ellenőrzése


Amikor egy nő féltékeny, vagy úgy gondolja, hogy esetleg rajta kívül, még valaki mással is randizol, amint lehetősége adódik, azon nyomban átvizsgálja a telefonodat, még akkor is, ha jelszóval véded. Sokkal könnyebb feltörni egy jelszót, mint gondolnád.
Indokolatlan rosszullétek


Ha valamelyik barátodnak van egy csinos lánytestvére, mindent megtesz azért, hogy ne tudj találkozni vele. Akár hirtelen megjelenő rosszullétet is produkálhat, csak hogy megakadályozza a találkozást barátod családjával. Sőt megmagyarázhatatlanul rosszul lehet olyan egyéb társadalmi esemény előtt is, ahol sok nő lesz jelen. Így reményei szerint otthon kell maradnod, hogy ápolhasd.

Természetesen nem minden nő szenved féltékenységben, másrészt a férfiaknál ugyanúgy megfigyelhető ez a jelenség, sőt talán még furcsább dolgokat csinálnak, mint a nők. Egyszóval: a féltékenység minden embert megérint, különösen azokat, akik birtokolni akarják a szeretett személyt, mert félnek, hogy egy napon elveszítik őt.

Az egészséges féltékenység édes és színes alkotóeleme lehet egy kapcsolatnak. Azonban a túlzott féltékenység veszélyes és romboló lehet nemcsak a kapcsolatokra, hanem az emberek életére is. Ezért ezt még időben érdemes kontrollálni.

Tehát legközelebb, amikor a zöldszemű szörny meglátogat téged, ne engedd, hogy eluralkodjon rajtad, hiszen ha szereted a párodat, akkor nem akarod ellenőrizgetni és szomorúnak látni őt, nem igaz?