< vissza

Mit akarnak a nők a férfiaktól?

Végeztem egy kis kutatást a nő és férfi barátságról és arról, hogy hogyan lehet fenntartani hosszú távon egy egészséges kapcsolatot.

Mit akarnak a nők a férfiaktól?


Végeztem egy kis kutatást a nő és férfi barátságról és arról, hogy hogyan lehet fenntartani hosszú távon egy egészséges kapcsolatot. Bebizonyosodott, hogy életkortól függetlenül a nők a heteroszexuális romantikus partnerekben, a férfi barátokban és általában a férfiakban, szinte ugyanazokat a tulajdonságokat keresik, hiszen minden jó kapcsolat valamilyen alapvető, földi tulajdonságra épül.Ami a romantikus kapcsolatokat illeti


A nőknek nincs szükségük olyan partnerre, aki minden energiát abba fektet, hogy bebizonyítsa, mennyire erős, férfias, vagy hősies. Csak olyan férfiakat akarnak, akik hajlandóak elfogadni őket úgy, ahogy vannak, tisztességesen és nőként bánnak velük - és tesznek azért, hogy a romantikus szikra folyamatosan égjen.
Nincs a világon egyetlen olyan algoritmus sem, mely pontosan meg tudná állapítani, hogy két ember valóban összeillik e, vagy sem. Az emberi szívet nem lehet megjósolni, és az érzelmeket nem lehet megtervezni. Még akkor is, ha egy potenciális partner a kedvező tulajdonságok mindegyikét hozza egy kapcsolatba, és a kémia is működik, nem garantál, hogy megfelelő az időzítés, vagy, hogy valóban felkészültek egy újabb kapcsolatra. 


Azokat a jellemzőket, amelyeket a nők általában a férfiaktól igényelnek, három különböző területre lehet csoportosítani: 


- erkölcsi feddhetetlenség minden férfitől

- lelki érzékenység barátok és partnerek részéről egyaránt

- kielégítő intimitás romantikus partnerektőlErkölcsi feddhetetlenség jellemzői


Ha egy ember elveszti a partnere iránti tiszteletét, minden ígéret érvénytelenné válik. A nőket ugyanolyan tisztelet illeti, mint a férfiakat, férfitársaik részéről. Ha egy embert elhanyagolnak, vagy figyelmen kívül hagynak egy kapcsolaton belül, akkor az a kapcsolat valószínűleg hamar véget ér. Ami a romantikus kapcsolatokat illeti, akkor is tiszteletben kell tartani a másik félt, ha az csalódást okozott.


Az egyik legfontosabb irányelv, a rendszeresen és tapintatosan zajló nyílt kommunikáció. Egy egészséges kapcsolat csak akkor tud kiteljesedni, virágba borulni, ha a kommunikáció tiszta.

Az őszinteség egy másik fontos alapelv; Ne adj okot arra, hogy kételkedjenek benned!

Csakis a bizalom képes utat nyitni egy kapcsolat elmélyüléséhez.


Vállaljunk felelősséget a cselekedeteinkért és viselkedésünkért. A hosszú távú egészséges kapcsolatok magas szintű érettséget igényelnek. Enélkül elkerülhetetlenek lesznek a nézeteltérések és a konfliktusok, főleg amikor a párok elkezdenek játszadozni egymás érzéseivel. A kommunikáció azonnal csődöt mond, és olyan érzelmi sebeket okozhatunk, amelyeket többé már nem lehet „meggyógyítani”.

Erkölcsi feddhetetlenség jellemzői


• A nők azt szeretnék, ha a férfiak kedvesen, udvariasan és türelmesen bánnának velük. A kapcsolat típusától     függetlenül a férfiaknak és a nőknek egyaránt, figyelembe kell venniük egymás érzéseit. Meg kell mutatniuk,   hogy egy partner próbálkozásai és fájdalmai ugyanolyan értékűek és fontosak, mint a sajátjaik és tudatosítani   kell azt is, hogy egy partner szerepe az egymás iránti ápolásra és segítségre is kiterjed.

• Egy másik fontos pont, az érzelmi érettség. Teljesen rendben van, hogy tréfálkozunk, és szórakoztatjuk   egymást, de fontos, hogy a nők és a férfiak felnőttként viselkedjenek, amikor annak ott az ideje. Ha tudatában   vagyunk annak, hogy a durvaság, a nyers erő, nem azonos az intelligenciával, az az egészséges kommunikáció   és kapcsolat fenntartásának szempontjából is hasznos. Időnként jobb, ha hátradőlünk, és átgondoljuk a   problémákat, mielőtt megpróbáljuk partnerünket egy számunkra vonzónak tűnő megoldásba kényszeríteni.

• Alapvető fontosságú érzékenység még a partner tapasztalatainak érvényesítése is. A felnőttek kulturális   tapasztalatai a nemi identitás függvényében nagyban különböznek. Felismered saját elfogultságodat más nők   megítélésében, és el tudod képzelni, mennyire negatívan érinti őket egy olyan társadalmi minta, melyben a   nők sokkal kevesebbet érnek, mint a férfiak? Nem a fizikai erő dönti el, hogy ki az erősebb. A nemek nem   jelenthetnek hátrányt a kapcsolatokban vagy a munkahelyeken.


Kielégítő intimitás


Hozz kalandot és izgalmat a kapcsolatba, biztonságos és kreatív módon. Nyisd ki magad az új tapasztalatoknak és kérd meg partneredet, hogy tegye ugyanezt - ám ne feledd, a nők nem szeretik, ha a férfiak a szextől függenek! Ne tegyél olyan szívességeket, amelyek feltételezhetően szexuális előnyöket eredményeznek számodra. Pozitív hozzáállásodat nem szabad pusztán egy adott cél felé mutató eszköznek tekinteni.


A jó szex nem vásárolható meg! Ha elvárod, hogy szexel fizessen neked partnered, mert te fizetted a vacsorát, akkor egy potenciálisan romantikus találkozást üzletté változtattál. A szexnek egy szórakoztató kalandnak kell lennie, amely lehetővé teszi a partnerek számára, hogy felfedezzék és kibővítsék a testi kapcsolatukat, és ne mindig ugyanazt az aktust ismételjék.


A férfiaknak egyszer és mindenkorra el kell vetniük a nők szexuális tisztaságának mítoszát - Egy megfelelő partner mellett a nők ugyanannyira élvezik a szexet, mint egy férfi.


A férfiaknak időbe telik, hogy felismerjék és elismerjék a nők erősségeit, és tiszteljék mindazt, amit a kapcsolatokba hoznak. Amikor egy romantikus kapcsolatról van szó, a nők ugyanazt akarják, mint a férfiak, talán csak más sorrendben.