< vissza

Hogyan ments meg egy randit, ha lehet, és hogyan fejezd be elegánsan, ha reménytelen az ügy.

Végre nálad is elérkezett a pillanat, lehet, hogy nem is először, mikor egy internetes ismerkedésből személyes találkozó lesz. Izgulsz, nagyon lelkes vagy és már kergeted is kicsit a rózsaszín felhőcskéket, így van? Remek érzésekkel teli a randi előtti időszak hisz benne van a lehetőség, hogy ez a találkozás hozza meg számodra az Igaz Szerelmet. Ez azonban nem törvényszerű, bár lehet, hogy te a nagyon szerencsések közé tartozol, és már az első internetes randin előtted áll a Nagy Ő.


Nem minden randi tökéletes: ez múlhat rajtad, rajta vagy csak a körülményeken. Ettől még nem katasztrófa, hisz – majdnem – mindenre van megoldás!


Ezzel a cikkel segítünk kilábalni a kisebb-nagyobb bakikból.


Mit tegyél, ha beáll a kínos csend?


Ez az egyik legnagyobb félelme mindkét társkereső félnek, egy első találkozás alkalmával. Természetes, hogy mindkettőtök zavarban van. Az első nehéz, kényes pont a találkozás maga, hogy üdvözlés után már szinte azonnal el tudjuk kezdeni a beszélgetést. Egyik korábbi cikkünkben már adtunk pár tippet erre.
Fontos, hogy előre gondold át, hogyan is szeretnéd kezdeni, hogy ne akkor kelljen, idegen improvizálnod, ami lehet, hogy nem jól sülne el. Mondd el, hogy örülsz a találkozásnak, hogy végre élőben is megismerheted, megkérdezheted tőle, jó volt-e az útja, eddig milyen volt a napja. Az sem vészes, ha rátérsz az időjárásra, innen már egyenes út vezet ahhoz, hogy mi a kedvenc évszaka, és miért, mit szeret nyáron/télen csinálni és kereshetitek a közös pontokat. :)
A randi közben is kifogyhattok hirtelen a témákból, ennek lehet az az oka, hogy (még) nem vagytok közös hullámhosszon vagy mindketten zavarban vagytok kicsit. Egyszerűen hozzászoktatok, hogy online levelezés közben oldottabb volt a társalgás.
Adunk még néhány tippet, merre is terelheted a témát. Az eldöntendő kérdéseket lehetőleg kerüld. Ha csak igennel, nemmel lehet valamire válaszolni, akkor hamar akadozni fog a társalgás, és olyan interjú szaga is lesz az egésznek. Ezekkel a témákkal el lehet indulni, aztán szó szót követ majd…


•    Mit csinálsz hétvégén?
•    Hogyan töltöd legszívesebben az estéidet?
•    Mit szeretsz legjobban a munkádban?
•    Milyen számodra egy tökéletes randi?
•    Milyen számodra a tökéletes partner?
•    Mi számodra a legfontosabb egy nőben/férfiban/barátban?
•    Hova utaznál el legszívesebben?

Feltehetsz viccesebb kérdéseket is, mint például:


•    Minek öltöztél oviban farsangkor?
•    Mi volt az eddigi legcikibb randid?Ha a másik félénkebb, mint te és nagyon zavarban van, hogyan segíthetsz áthidalni ezt?


Előfordulhat, hogy a másik társkereső fél annyira zavarban van, hogy át kell vállalnod a feladatot, hogy megmentsd a helyzetet. Ehhez nagyon empatikusnak kell lenned.

Tegyél fel olyan kérdéseket, amiről úgy gondolod, hogy a másik szívesen válaszol rá. A levelezés során már úgyis megismertétek kicsit egymást. Kérdezhetsz a családjáról, testvéreiről, hobbijáról vagy, hogy mit csinált hétvégén, hova tervezi a nyaralást....


Ha ez sem működik, felajánlhatod, hogy – ha épp egy kávézóban ültök és akadozik a társalgás - , menjetek el inkább kicsit sétálni. Útközben talán több beszédtéma akad és lehet az is, hogy az is zavarja a partneredet, hogy a szomszéd asztaloknál ülők esetleg hallják a beszélgetéseteket, így ő nem tud felszabadultan társalogni.


Az, hogy valaki félénk az első randin, még nem jelenti azt, hogy mindig így viselkedik. Lehet, hogy igen belevaló

személyiség, ha újra megtalálja a komfortzónáját, illetve jobban megismer téged, és már mer teljesen természetesen viselkedni. Van, aki az élet legtöbb területén magabiztos, de ha kapcsolatot kell teremtenie egy másik emberrel, egyszerűen zavarba jön és idő kell neki.


Ha amúgy tetszik a társkereső partnered, érdemes rá időt szánni és esélyt adni a dolognak. És még valami: ha nem tetszenél neki, valószínűleg nem lenne zavarban, nem igaz? :)

Mit tegyél, ha nem igazán tetszik élőben a kiszemelted?


Nem biztos, hogy akivel jól elcsevegtél online, azzal élőben is megtalálod a közös hangot. Ez benne van a pakliban Ettől sem te, sem ő nem lesz kevesebb, csak éppen nem illetek egymáshoz. Ha csak annyi a „gond“, hogy nincs meg az a bizonyos szikra, el lehet beszélgetni egymással. Még az is lehet, hogy új barátság születik így. Vagy lesz valaki, akivel közös a hobbitok, így végre nem egyedül kell azt űznöd. Már ekkor is nyertél, nem igaz?


Ha ez a helyzet, érdemes ezt mielőbb tisztázni. Ne kelts hiú reményeket a másikban! Tudnod kell, hogy erre nincs legjobb vagy megfelelő pillanat, hogy ezt közöld, ne várj erre a beszélgetés folyamán! Valószínűleg ő is komoly kapcsolatot keres, így neki is jobb mielőbb tudni, hogy azt nem nálad fogja megtalálni. Minél előbb közlöd vele, annál jobb: pláne, ha tényleg csak az a bizonyos szikra hiányzik, de egyébként jól megértitek

egymást.


Ha ezt a tényt mindkettőtök elfogadja – az is lehet, hogy ő is pont így gondolja, és épp azon izgul, hogyan mondja ezt meg neked – akkor tudjátok folytatni a találkozót ebben a szellemben. És ki tudja: az is lehet, hogy csak miután jobban megismertétek egymást, lobban fel az a bizonyos szikra kettőtök között. Láttunk már ilyet. :)

Mit tegyél, ha nem érzed jól magad a társaságában? Hogyan fogd rövidebbre a randit?


Előfordulhat, hogy se a külseje, se a személyisége nem tetszik annak, akivel élőben találkozol. Lehet, hogy csalóka volt a profilképe? Vagy az életkoráról lódított, és találkozáskor derül ki a turpisság? Vagy csak egyszerűen nem tetszik a stílusa valami miatt?
 
Fontos az őszinteség ebben az esetben is: jobb, ha mielőbb tisztázod, hogy miért nem működne számodra a dolog. Ne légy bántó, mindenkinek vannak hibái és jórészt tisztában is vagyunk vele, hogy mik ezek. Nem kívánhatod tőle azt sem, hogy változzon meg. Felejtsd el, hogy ha rendszeretőbb lenne, vagy ha nem lenne vegetáriánus vagy más sportágat űzne, más zenét hallgatna, mint amit jelenleg, akkor el tudnád vele képzelni. Ő most, ebben az életszakaszában ilyen. Neked sem esne jól, ha első találkozáskor felsorolná valaki, hogy miben változz meg.

Légy határozott és ne hagyj kiskapukat. A másik társkeresőnek is jobb, ha tudja, más lesz az Igazi. És te is kereshetsz olyat, aki jobban megfelel számodra.

Az is lehet, hogy társkereső partnered nem érti elsőre, hogy nem szeretnél vele folytatást.
Ekkor lehet, hogy kénytelen vagy rövidebbre fogni a randit.

A filmekből és vicces sztorikból ismert jelenetek, miszerint csőtörés van a barátnőd lakásában és neked kell odarohannod vagy hirtelen kórházba került a nagymamád: ezeket ma már senki nem hiszi el, elég átlátszó trükkök. De persze ha a randipartner nem ért az udvarias búcsúból, akkor kénytelen vagy valami hasonló sztorit segítségül hívni.
Sokat írtunk arról már, hogy miről nem ajánlatos beszélni az első találkozás alkalmával: tulajdonképpen bevetheted ezt is.
Ha elkezdesz beszélni az exedről, netán még közlöd is, hogy még nem vagy túl rajta, esélyes, hogy újdonsült ismeretséged hamar szedi a sátorfáját.

Ne találj ki meséket arról, hogy külföldre készülsz dolgozni, elutazol hosszabb időre és hasonlók: ha így van, akkor miért mentél el egyáltalán a találkozóra? Randipartnereddel pedig később is összefuthatsz bárhol, a világ kicsi. Ne legyen kellemetlen egyikőtöknek sem a későbbi találkozás, ha lehet.

Légy barátságos, határozott és őszinte.

Ne feledd: ez egy izgalmas, változatos időszak most az életedben. Nem kell rögtön az első randinak tökéletesen sikerülnie!
Élvezd a levelezéseket, új ismeretségeket, találkozásokat!
Élvezd a szép pillanatokat, a finom kávét, süteményt a randikon, a kellemes sétákat, a sportos vagy épp kulturális programokat.
Új barátságok, kellemes ismeretségek alakulhatnak ki és valamelyik találkozás során ott lesz a Nagy Ő is! Keressétek egymást bátran!