< vissza

Friss: Itt a legújabb társkereső statisztika!

Az online ismerkedés világszerte, így Magyarországon is igen népszerű. De tényleg bejön?


Kik azok, akik így ismerkednek és milyenek az online térben létrejött kapcsolatok? A yourdate.hu társkereső oldal több mint, 11 ezer fő bevonásával készített egyedülálló felmérést, melyben olyanok vettek részt, akik már próbálták az ismerkedést valamelyik társkereső site-on, vagyis konkrét tapasztalatokkal rendelkeznek a témában.

Íme, a hazai online társkeresés világa beszédes számokban:

•    A társkeresők 24%-a úgy érzi, komoly kapcsolatot talált. Az online társkeresést gyakran azonosítják a felületes kapcsolatokkal (ennek van is némi alapja a felmérés szerint), de a társkeresőket ez nem rettenti el, egyre kevésbé érzik cikinek a netes ismerkedést, ráadásul, akiknek sikerült kapcsolatot kialakítaniuk, negyedük arról számolt be, hogy úgy érzi megtalálta élete párját. 

•    Az egyéjszakás kalandnak azért hajszállal nagyobb az esélye, mint a komoly kapcsolatnak. Bár döntően a komoly kapcsolat reményében regisztrálnak az emberek társkereső oldalakra (nők 96%, férfiak 92%), az egyéjszakás kalandokba is könnyű belefutni: a férfiak 34%-a, a nők 27%-a bonyolódott már ilyenbe az elmúlt egy év során.

•    Egyik nemnél sem a pénztárca vastagsága számít. A férfiak mindössze 5%-a jelölte meg azt, hogy számára az anyagiak a legfontosabbak. De a nők esetében is mindössze 8% volt azok aránya, akiknél döntő szempont a pénz. Minél idősebb valaki annál valószínűbb, hogy kevésbé izgatja a pénz: az anyagiakat fontosnak tartó férfiak 63%-a, a nők 72%-a 40 év alatti. A felmérésből kiderült az is, hogy a nők 67%-a azonnal továbblép, ha kiderül, hogy a férfinak nincs munkája.

•    A többség szerint azért a férfi fizessen az első randin. Bár úgy tűnik, mintha a pénz nem számítana, de annál a kérdésnél, hogy ki állja az első randi költségeit, a válaszadók elsöprő többsége a férfiakra szavazott.

•    A társkeresők 63%-a füllentett már magáról valamit. Legyen az kor, munkahely, súly vagy magasság, a felhasználók szívesen kozmetikázzák az igazságot, hogy a másiknak imponáljanak. A nők 23%-a, a férfiak 16%-a használt már olyan fotót, amelyen fiatalabb volt. A nők 53%-a, a férfiak 32%-a hazudott már a koráról.

•    40 év felett mindkét nemnél megnő a félrelépők aránya. A nők 34%-a, a férfiak 26%-a eleve úgy regisztrál a társkereső oldalakra, hogy közben házasságban vagy tartós kapcsolatban él. A nők 23%-a meg is csalta a párját a társkeresőn megismert partnerrel, míg a férfiaknak „csak” 19%-a tette ugyanezt. A félrelépésre leginkább a 40 év felettiek hajlamosak mindkét nemnél.

•    Majdnem minden férfi hisz a szerelemben első látásra. A nők 91%-a, a férfiaknak pedig 93%-a nyilatkozott úgy, hogy hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra.

A yourdate.hu felmérése páratlanul részletes képet rajzol a magyar online társkeresés világáról, ahol úgy tűnik, egyre több embernek sikerül komoly kapcsolatot kialakítania.

Még több érdekes részlet a yourdate.hu felméréséből:
Köszönjük, ha munkánkat értékeled egy megosztással! :)