< vissza

A leggyakoribb szex-kategóriák

Ahogyan mind tapasztaltuk, az „ellentétek vonzzák egymást”

A leggyakoribb szex-kategóriák


Ahogyan mind tapasztaltuk, az „ellentétek vonzzák egymást” szlogen, kissé idejétmúlt már, főleg az ágyban, mivel ott sokkal inkább hasznos, ha hasonló preferenciákkal rendelkezünk…

Az egészséges nemi élettel kapcsolatos különféle elméletek mellett az egyik leggyakoribb probléma, amellyel a szexológusoknak foglalkozniuk kell az - hogy az nem a mennyiségről, vagy a teljesítményről szól! Akik osztályozzák és kategorizálják partnerüket, még sokat kell tanulniuk egy kapcsolat minőségéről.


Te hogyan látod ezt? Melyik változattal tudsz azonosulni leginkább?

Romantikus


A szex a szerelem kifejeződése. Az érzelmi intimitás fontosabb, mint a szexuális teljesítmény. Nálad az egyéjszakás kalandok inkább ajtón kívül maradnak. Ezért fontos számodra: a szemkontaktus, az érintés, és a simogatás.


Felfedező


A szex egy olyan dolog, amit nem kell túl komolyan venni, ám legyen intenzív, szenvedélyes és szórakoztató. A csöpögős szex is rendben van, ha erotikus és forró. Ezért fontos számodra: a változatosság, szexuálisan kíváncsiság, új variánsok kipróbálása.


Ellazító,nyugtató


A szex egy stressz-oldó eszköz - és ha nem kapjuk meg, akkor nyugtalanok leszünk. Főleg, ha fáradt vagy, szereted kihasználni az orgazmus kínálta fizikai és szellemi extázis felszabadító erejét? Ebbe a kategóriába több férfi sorolható, mint nő, de leginkább azok számára fontos, akik rendszeresen engedik ki a gőzt a maszturbációval. Hátrányok: minden gyorsan történik, nincsenek érzelmek szex közben, s partner magányosnak érzi magát.


Adakozó


Szerinted a szex olyan ajándék, amelyet mindenkinek meg kell tapasztalnia. A partner szexuális tapasztalata legalább annyira fontos neked, mint a sajátodé, sőt a másiké még fontosabb. Ám nem igazán tudsz befogadó lenni. Ami fontos számodra: a tapasztalat, s a bizonyosság, hogy partnered jól érezte magát. Lazíts, nem kell mindig adnod, és figyelned, élvezd a befogadás örömét is.


Hobby-szex, mint szabadidős tevékenység


Neked a szex csak akkor jó, ha intenzív és mindent felemésztő - talán még állati is. A szex során nagyon jól behangolod saját és a partnered közötti energiákat, ám lemaradsz egy fontos dologról, ami nélkül a szex olyan, mint a leves só nélkül, ez pedig a szerelem narkotikuma és íze. Szeretsz telesen elveszni a pillanatban. Számodra az a legjobb szex, ha közben megáll az idő! Szlogen: „Jót horgásztam!”


Szex-függő


A szex, az orgazmus annyira csodálatos, hogy egyszerűen nem tudsz meglenni nélküle, a vágyaid irányítanak téged, és képtelen vagy kontrollálni magad. Szerinted a szexhez nem kellenek érzelmek vagy intimitás – élvezhető bárkivel, akivel csak találkozunk. Partnerként fontos, hogy húzz egy határt, például hogy a pornó rendben van, de a videó-felvétel magatokról és a szünetekben azok visszanézése nem. Szlogen: szex mindenekfelett!


Tervező,precíz


Nem számít, mennyire elfoglalt vagy, a szex továbbra is kiemelt helyet élvez napi teendőid mellett, ám tervezés mellett, mivel szeretnéd kizárni a lehetséges zavaró tényezőket. Szeretsz megbizonyosodni arról, hogy biztosan nem jön közbe semmi, ne legyen se túl korán, se túl későn…! Számodra fontos: a tervezés és a részletek. Próbáld ki a spontaneitást, tetszeni fog!


Spirituális


Úgy gondolod, hogy a szexnek egy transzcendens élménynek kell lennie. A szex, sokkal több annál, mint testi folyamat. Szerinted követhetők különböző vallások szexuális rituáléi, de élvezhetjük a keleti filozófia tanításaiból például a Tantrikus szexet is, melyek a megfelelő misztikus elragadtatást biztosítják. 


Ha vallásos dogmák között nőttél fel, melyek merev erkölcsi szemlélettel rendelkeznek a szexualitással kapcsolatban, nehezen tudod elképzelni az egészséges szexuális életet anélkül, hogy szégyenkeznél vagy elítélnéd. Tudtad, hogy az első spirituális Beavatás egy ember számára a szexualitás megtapasztalása, természetes ösztöneink, testi vágyaink megismerése és kiélése?


- Sokan kedvelik az online randevúkat - mivel élvezik a szexuális szabadságot és a szerelem változatosságát. Ebben nincs is semmi kivetnivaló, mivel sok ember számára a szex és a társkapcsolat két különböző dolog. Ám nem árt elővigyázatosnak lenni, különösen akkor, ha valaki gyakran váltogatja szexuális partnereit. -